12.03.2012 г.

КАРАМЕЛИЗИРАНИ ЯБЪЛКИ

Тъй като ниските температури продължават да ни държат през повечето време в къщи, в готвенето откриваме забавна алтернатива на игрите на открито. 
Днес решихме да си направим карамелизирани ябълки. За да бъде забавно за децата и за да им осигурим и на тях поле за изява, модифицирахме рецептата и ето какво се получи…
Нарязахме малко сушени плодове. Те са много подходящи, детето да се учи да реже, тъй като могат да се режат и с нож за масло, който не представлява никаква опасност за 3 годишно дете.

Сложихме в няколко купички: орехови ядки, слънчогледово семе, сушените плодове объркани със кокос и последната купичка с мюсли.

Приготвихме и ябълките и ги наредихме върху хартия за печене.

Малките ми помошници не устояха на ябълките и си похапнаха още преди да започнем с най-забавната част.

Приготвихме карамел и започнахме да потапяме само долната част от ябълките в него, като веднага след това ги овалваме в съдържанието на една от купичките.

И ето го резултата.



Тъй като ни остана много карамел, ни хрумна да си направим  карамелени „решетки”, които да ползваме за декорация на сладкиши.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Какво мислите по темата? Ще ви бъдем благодарни, ако коментирате.