Кои сме ние?

Нашето пътуване във вълнуващия свят на валдорфската педагогика, започна преди повече от пет години, като една приказна алтернатива за децата ни, която искахме да споделим, с колкото се може повече хора. Вярваме, че всеки който харесва тази педагогика, може да я прилага и у дома. 
Потапянето в атмосферата на феи и гноми, на играчки от дърво и вълна, на шити и плетени кукли, е едни безценен подарък за децата. Този подарък, дава аромат и цвят на детството им и ги съхранява деца, в свят, в който всеки се опитва да ги направи възрастни, колкото се може по-рано.
Но това всъщност е само върхът на айсберга...Защото ако се осмелите да пуснете валдорфската педагогика у дома си, всичко около вас ще се промени. На първо място ще се появят плетени кошници и панери с шишарки, кестени и камъчета.


Може би на майките ще им се прииска да си припомнят как се плете или шие, а татковците, ще могат да направят първата си дървена играчка..., а после погледнете внимателно в очите на детето си, когато му я показвате и запомнете този поглед...В неговите очи вие ще сте вълшебник, защото сте успели едно парче сухо дърво или кълбо прежда да превърнете в най-скъпия подарък.
Не вярвате ли?
Това се случи с нас. Макар в професиите на адвокат и лекар, да няма нищо артистично или художествено, то ние за кратко  време успяхме да разгърнем спящите си заложби, които дремят във всеки човек минал през съвременното държавно образование, но за които обикновено никой не подозира, че съществуват. Точно тях събужда валдорфската  педагогика не само в децата, но и в техните родители.


************************************************

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Какво мислите по темата? Ще ви бъдем благодарни, ако коментирате.