На гости на „Фейландия”

Когато създадохме „Фейландия”, една от нашите цели, беше да се популяризира и покаже практическото приложение на валдорфската педагогика у дома, когато детето не посещава такава детска градина или училище, или като продължение на заниманията във валдорфската детска градина, валдорфското училище.

Сега ни се иска да покажем , че нашите занимания с децата ни, не са изолиран случай, че това се случва и в други семейства. „На гости на „Фейландия”, ще е мястото, където ще ви срещаме с други семейства, вдъхновени от валдорфската педагогика, които прилагат и в дома си. Всеки, който има желание, ще може да сподели опита си, за целта само трябва да ни пише на: feylandia777@abv.bg
Днес във „Фейландия” за първи път имаме гост. Това е една майка от нашата нова , валдорфска инициатива в Стара Загора.
******************************************************

Здравейте, казвам се Галя и имам огромното удоволствие, да ви се представя точно на това вълшебно място - Фейландия. 
Ние всички обичаме да мечтаем, но за съжаление много хора не вярват в мечтите. Живота обаче който живеем в момента , се гради именно на нашите мисли. Колкото по - вълшебни са мечтите ни, толкова по-красив ще бъде света около нас.
Имам две прекрасни дечица, на които много бих искала да покажа, колко невероятен може да бъде мига в който живеят. Да докосват, да усещат, да творят, да се наслаждават. Малко са по - невероятните неща, от това да видиш  как детето сияе от щастие. Всеки родител го е изпитвал, но колко са възможностите да запазим, това за по-дълго време...
От както станах майка, животът ми много се промени, започнах да усещам всичко по различен начин. Започнах да изпитвам необходимост, да се грижа не само за детето си, но и за себе си повече. Имах огромното удоволствие да се докосна до йога, което още повече промени усещанията ми към света. Сега , когато за втори път изпитах това невероятно чувство да гушкам още едно малко същество, магията на живота ми се засили. Това стана  благодарение на Валдорфската педагогика , която открих на скоро. Винаги съм имала различно усещане за естествените неща, но сега когато е осъзнато и трябва да го правя не само за себе си, наистина прави миговете невероятни около нас. Децата се радват на всичко , което можем да сътворим заедно. Всичко им доставя удоволствие - готвенето, чистенето, къпането, откриването на всякакви съкровища навън и правенето на всичко , което те могат сами да докоснат. Радостта от сътворените в къщи чудеса е наистина не описуема. 
Бих искала не само моите деца да изпитват удоволствието, от това че живеят в този свят, а всички да бъдат еднакво щастливи. Света е създаден вълшебен, не трябва да търсим това далеч от себе си, то е около нас, просто трябва да се огледаме, за да го открием.

Ето и някои от моите творения:

1 коментар:

  1. Ау, благодаря на Фейландия и всички , които се подкрепяме до този момент. Ще е чудесно да ставаме все повече в това начинание :)

    ОтговорИзтриване

Какво мислите по темата? Ще ви бъдем благодарни, ако коментирате.