16.12.2013 г.

Kонкурс „Нашата природна маса"


„Създаването на сезонна природна маса е приказен начин, да помогнете на детето си да се свърже с природата и ритъма на годината. Природната маса, насърчава почит към земята и учи децата да видят красотата в ежедневно намерените на вън предмети. 
Масата на сезоните /природната маса/ може да се развива през целия сезон. Нови съкровища, като примерно камък или жълъд намерени на разходка, могат да се добавят ден за ден, а други елементи могат да бъдат отнети, тъй като те избледняват в текущия сезон. По този начин, на масата естествено може да премине от един сезон към следващия, което отразява ритъма на годината.
Helen Bird, автор на блог Curly Birds

В света на високите технологии , в който живеем, децата ни са в голяма опасност от загуба на връзката с природата и четирите елемента.
Надявам се, че все повече родители, в желанието си техните синове и дъщери да се свържат със сезона и променящата се природа около тях, да изграждат у дома си природна маса.
 
За да популяризираме този процес, както и за да обменим идеи с тези от вас, които вече имат опит в подреждането и, решихме да организираме конкурс „Нашата природна маса – есен-зима 2013 год.”. В конкурса могат да участват до две снимки на вашата природна маса у дома или в детската градина или училище. Конкурс, не е най-точната дума, защото в случая не може да се степенува: по-хубава или най-хубава природна маса, всяка е такава, каквато във въображението си я виждаме и създаваме ние. Но все пак, точно за да има елемент на поощрения, в едно начинание, което е слабо популярно във България, след приключване на срока за изпращане на снимките, със жребий, ще излъчим един участник, които ще получи нашата награда, която може да допълни вашата природна маса
Наградата е ръчно изработена дървена играчка: 
Зимно дърво от „Фейландия“

материал: масивна дървесина от дъб
размери - 18 см.
С подходяща декорация, дървото може да присъства на природната маса всеки сезон.


За да участвате, моля пишете ни на следния адрес: feylandia777@abv.bg, като в писмото си, освен снимките от вашата природна маса, напишете:
-трите си имена;
-адрес и телефон за обратна връзка;
-споделете, също така на кратко, вашия опит със валдорфската педагогика, с изграждането на природна маса и впечатленията ви, как влияе тя на децата ви.
Очакваме с нетърпение вашите писма със снимки до 31.12.2013 год.
Победителят ще обявим на 01.01.2014 год.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Какво мислите по темата? Ще ви бъдем благодарни, ако коментирате.