31.03.2015 г.

Пролетна природна маса - 2015 г.


Сигурно всяко дете си спомня вълнението, което е изпитвало при изваждането преди коледа на кутиите с играчки за елхата и коледни декорации. Всичките онези малки, пъстри играчки, които не е виждало отдавна или дори не си спомня. Детските очички блестят, а усмивката не слиза от лицето.
Подобно е изживяването при подреждането на сезонната украса и природната маса в къщи.
Няколко дни преди това да се случи, обикновено подготвям децата, че предстои да направим промяна на масата на сезоните, че първо ще сгънем коприната част от декорацията на предходния сезон, после ще приберем сезонните фигурки от вълна в кутия, която ще отворим преди следващата зима и най-накрая ще извадим друга кутия с надпис „ ПРОЛЕТ“ и ще погледнем какво има в нея….Разбира се веднага започва чудене…, както и настояване да започнем с предстоящото отзад напред.
Хубаво е, че вече имаме няколко сезона зад гърба си, защото съдържанието в тези кутии вече понарасна и имаме възможност да наредим хубав природен кът с малко усилия. Независимо от това, всеки сезон носи и нещо ново…
Новото при нас тази година са малките гномчета на розата, тревата и теменужките, които добавихме към миналогодишните на ягодките. Много харесвам дървените човечета, които използвах за основа, не само защото с тях всичко става много по-бързо, но и защото търпят много превъплъщения.



Други нови обитатели на нашата природна маса са едно зайче и две патета, които уших от филц. Те са подходящи, както за декорация на предстоящите пролетни празници, така и за игрите на децата целогодишно.



За зайчето и патетата ползвах схеми на http://www.creativityinpieces.com/2013/03/07/easter-bunny-template/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Какво мислите по темата? Ще ви бъдем благодарни, ако коментирате.