24.01.2013 г.

Хранилки за птици 2013 год.

Приготвянето и разнасянето на хранилки за птиците през зимата, вече става наше традиционно и любимо зимно занимание.

Този път решихме да ги приготвим по доста по-различен начин.
Първия етап от приготовлението, беше събирането на подходящи пръчки, които да използваме за хранилките. 


Следващото, което направихме беше „лепило” от брашно и вода, с което  обилно намазахме пръчките…Предварително смесихме семената, които бяхме приготвили: готова смес за птици, просо, слънчоглед, жито.
Намазаните с „лепилото” пръчки, оваляхме в семената.ака приготвените хранилки изсъхват за около 24 часа. Вързахме канап за закачане на дърветата и можем да преминел към най-любимата част – разнасянето на хранилките из гората. 
 
Този път споделихме този момент с приятелите ни от „Сдружение за валдорфска детска градина и училище-Стара Загора http://new-waldorf-sz.blogspot.com/2013/01/blog-post_24.html

2 коментара:

  1. Страхотни идеи и инициативи! Малко съжалявам, че и ние в София си нямаме такива сдружения. Идеята за хранилката за птици много допадна на децата. Малко да стопли още и отиваме на витоша с такива хранилки. Одобрявам този начин на възпитание на децата да са по-близо до природата и стремя да го прилагам и при нашите две слънчица :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радваме се, че идеите ни, Ви харесват. Вие също може да си създадете ваше неформално сдружение от родители, които харесват и прилагат подобно възпитание за децата си. Независимо, дали ще преживеят тези мигове заедно със свои връстници или само със семействата си, важното е децата да общуват с природата възможно най-много.

      Изтриване

Какво мислите по темата? Ще ви бъдем благодарни, ако коментирате.