8.05.2014 г.

На гости на валдорфски кооператив „Слънчеви лъчи“ гр. ВарнаПрез почивните дни, "Фейландия" гостува на приятелите ни от валдорфския кооператив „Слънчеви лъчи“ гр. Варна, два дни преди неговото официално откриване.
За нас беше изключително приятно, да съпреживеем вълнението предхождащо началото, да се запознаем и с други родители вдъхновени от валдорфската педагогика, да обменим идеи и опит. 
Заедно правихме цветя за декорация от филц. 


Отрязахме дървени трупчета за игра, с невероятен аромат на смола, стимулиращи сетивата на децата. Направихме къща на маковите феи.
Проектирахме и почти успяхме да довършим къща за феи, на едно от дърветата в градината.


Когато феите се нанесат в къщата, тя ще изглежда така


А малките ни помощници освен, че бяха неотлъчно до нас в майсторенето, проучваха играчките, мебелите, двора, много се забавляваха и се чувстваха съвсем като у дома си.Благодарим на домакините ни, за това, че ни поканиха да споделим с тях „най-активната подготовка и най-приятното очакване ...“, както самите те определиха времето преди старта на валдорфския кооператив „Слънчеви лъчи“. Пожелаваме им, успех в начинанието и дано и ние в Стара Загора, скоро да имаме такива радостни вълнения с родителите от "Сдружение за валдорфска детска градина и училище-Стара Загора".

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Какво мислите по темата? Ще ви бъдем благодарни, ако коментирате.