4.04.2014 г.

Четвъртък – ден за канелени питки




За този ден от седмичния ни ритъм, винаги се радваме, когато открием подходяща рецепта за приготвяне на хляб. Критериите са, хляба да е със сода или бакпулвер, защото се приготвя бързо, а търпението и дългото чакане, не са сред силните черти на децата до 7 год.
Винаги внимателно си подбираме произхода на продуктите, които използваме, а този път имахме удоволствието да опитаме от брашното, от лимец и ръж на Имение Обичковци, което не само е чудесно на вкус и аромат, но и много му личи любовта, която е вложена при отглеждането му.


Благодаря на „Обичковци“ за ароматното брашно, което под пръстите на децата се превръща в най-дъхавия и вкусен хляб.
Както споменах в началото, винаги сме щастливи да открием подходяща рецепта за нашия ден за печене на хляб. Тъй като канелените хлебчета ни станаха любими, решихме да споделим рецептата тук.

Канелени хлебчета
50 гр. краве масло;
225 гр. брашно / ние използвахме смес от лимец и ръж, но и само с лимец стават чудесни. Оригиналната рецепта е с бяло брашно/;
3 ч.л. бакпулвер;
½ ч.л. сол;
½ ч.л. канела;
50 гр. кафява захар / пудра захар/;
150 мл. прясно мляко;
Фурната се загрява на 220 градуса.От всички продукти се омесва месо тесто, от което могат да се направят 4 питки. Повърхността се намазва с малко прясно мляко и се поръсва с кафява захар. Пече се 15 мин.
Аромата, който се разнася при печенето е неповторим.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Какво мислите по темата? Ще ви бъдем благодарни, ако коментирате.